My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

November 1, 2015

podzimní ubrus * autumn tablecloth























* nepoužívám často designové látky. ono to většinou musí letět...a levné to taky není. tady výjimka, výměnou získaná před lety od jedné slavné zpěvačky :)
* konečně. v kombinaci s nenošenými šaty po neteři...
* když jedu pro děti, listí víří vzduchem nad silnicí a po ní. barevný ohňostroj před týdnem nebyl a za týden budou stromy skoro holé, jde to rychle. posloucháme Bylo nás pět a hodně se smějeme a já šiju, šiju, šiju na Vánoce. mýdla už jsou, ale ještě jich není dost, budou-li síly a chuť, odšťavním mrkev a bude ještě várka citrusových. mám ráda, jak oleje reagující s louhem získávají sytost barvou, kořením a silnými vůněmi éterických olejů. vůně léta i v chladnějším období naplní domov.
na chvíli ulehne jeden, pak druhý...dobře si odpočinout a dobře se obléknout je nezbytné. abychom měli sílu na bacily. peču chleby několikrát do týdne a vařím denně. teplé polívky a omáčky z luštěnin, hory zeleniny, růžové kimči, u dna ještě pálivější, mizí rychle. děti překvapily. a na okně fermentuje další, zase jiný odstím růžové. nikde to nepsali, že do něj patří červená řepa, ne, ne. ale když ta růžová je tak nádherná...
* čtu si o malování a o homesteading. třeba někdy využiju ty informace k výrobě solárního ohřívače vody :)...a ty úchvatné obrazy uvidím naživo. a nikoli získaná ocenění, ale to téma, zpracování, pečlivost. druh pozornosti, zaměření a život...to mě dostává. voda jako médium zobrazené a zobrazující. rostliny a nebe, smysl.

No comments:

Post a Comment